Vikten av ett bra vatten
Vägen till den bästa smakupplevelsen
Vi dricker kaffe för att njuta av dess unika smaktoner och dess rika arom. Kaffe innehåller över 800 aromatiska ämnen som tillsammans genererar smaken i koppen och det är mer än dubbelt så många som i ett högkvalitativt rödvin. Alla dessa ämnen frigörs, extraheras, när kaffet bryggs och där finns en specifika formler för volym, temperatur, tid m.m. som vi inte ska gå in på i denna artikel men själva ”lösningsmedlet” för alla smaker är vatten och vatten utgör hela 98% av det du har i koppen.
Dåligt vatten = dåligt kaffe
Om ditt vatten har fel egenskaper, kommer dessa egenskaper förmedlas till allt du lagar eller brygger. När det kommer till att brygga kaffe och espresso finns det redan massor av faktorer som temperatur, malningskonsistens, rostprofil, färskhet och naturligtvis kaffets ursprung som påverkar smaken i din kopp. Det som ökar komplexiteten är det faktum att ditt vatten kan innehålla hur många föroreningar som helst (eller mineraler) som påverkar smaken av ditt kaffe.
Smakförstörare
Låt oss ta en sammanfattning av några bovarna bakom dåligt smakande vatten.
Klor
Det stämmer, samma kemikalie som används för att rengöra din pool håller också ditt dricksvatten rent. Klor är en billig tillsats som hjälper till att skydda mot bakterier och virus i vattnet.
Tungmetaller
Även om det inte alltid är fallet, är det möjligt för vatten att läcka ut mineraler från metall som används i VVS. Koppar, bly, zink och andra metaller kan dras från rör, vilket ger en oönskad metallisk smak till ditt vatten.
Oönskade partiklar
Vem vet vad mer som kan finnas där inne, men du vill inte ha det i din kopp. Smuts, damm, sand, you name it! Vi vill inte ha några partiklar i vårt vatten!
Kalk
Inuti din kaffebryggare eller kaffeautomat börjar det snabbt byggas upp ett lager av kalk som täcker interna produktvägar, långsamt stryper ut den och förstör den. Det försämrar uppvärmningen, resulterar i suboptimala temperaturer och skapar obalans i de precisa inställningarna som så noggrant programmerats för bästa smak.
Interna komponenter förstörs av kalk
Coffeebox vattenfilter
Med en kaffelösning från Coffebox kan du sluta bekymra dig. Vi har koll på ditt vatten. Med BWT erbjuder vi enkla och praktiska, allsidiga filtreringslösningar utvecklade för de många kraven inom gastronomi.
Våra filter säkerställer idealiskt vatten som framhäver den rätta smakpaletten i din kaffekopp. Tack vare den nya High-Efficiency-Technology (HET) är vattenoptimering ännu effektivare. Resultatet är en genomgående hög kvalitet på alla varma och kalla drycker som serveras i er verksamhet.
Fördelar med filtrerat vatten
- Optimal vattenkvalitet
Vattenkvaliteten varierar och är sällan perfekt. Med BWT-vatten kompromissar du inte med vattenkvaliteten.
- Perfekt smak & arom
Få smak och arom att nå en högre nivå med BWT-vatten.
- Innovativt filtersystem
BWT:s filtersystem säkerställer fantastisk kvalitet, driftsäkerhet och kalkskydd för varje vattenbehov.
- Högre driftsäkerhet
BWT-vatten bidrar till lång och felfri livslängd för maskiner som bearbetar vatten för yrkesmässig användning.